ДАЛИЯ ЧОЛАКОВА

Далия е ученичка в трети клас на Националното Музикално Училище “Любомир Пипков“.
Започва да учи любимия си инструмент на пет годишна възраст при един от най- уважаваните преподаватели по цигулка в България- г-жа Благородна Танева.
За първи път Далия се явява на Национален конкурс ”Орфеева дарба”, когато е на 7 години и печели златен медал и Първа награда.
Същата 2015 година получава Първа награда и на Международния конкурс в Ниш, Сърбия, след което пореден златен медал и Първа награда на Международен конкурс за млади изпълнители на класически инструменти в Перник.
2017 година е отново наситена с изяви и награди за Далия. Тя е избрана да участва в Международния фестивал “Stage4kids” в Хамбург, където печели Специална награда благодарение на артистичността и техническите си постижения.
През март месец тази година Далия печели III награда на престижния международен конкурс “Артур Грумийо” в Брюксел.
През април 2017 получава III награда на Международния конкурс “Млади виртуози” в София, а само преди броени дни тя е удостоена с Първа награда на Международния конкурс “E-muse” 2017 в Гърция.
Досега Далия вече е участвала в майсторски класове на световни имена като проф. Захар Брон (Русия), известния ни български цигулар Светлин Русев, професор в Консерваторията в Париж, проф. Дора Шварцберг от Виена, Димитър Буров- преподавател в Harrow School, Лондон.
Далия участва в “Уъркшоп Виена- 2015” , организиран от Български културен институт “Дом Витгенщайн” с младите и успешни цигуларки Зорница Иларионова и Мария Рамълчанова.