Балетно студио “Красимира Колдамова”

Балетно студио “Красимира Колдамова” е открито през 1991 година от голямата българска прима балерина Красимира Колдамова и съществува вече 25 години!

През залите на Студиото са минали стотици деца, като някой от тях се отличават като деца-таланти, продължават обучението си в Националното училище за танцово изкуство и стават професионални балетни танцьори, а други продължават да танцуват за удоволствие!

Като педагози в студиото на акад. Колдамова преподават квалифицирани педагози- нейни ученички- Георгина Джендова, Петя Караколева, Ани Тодорова, Ася Енева, както и Елена Янакиева, получили професионална квалификация в България и чужбина.
Децата от Студиото са носители на множество награди на национални и международни конкурси като Голямата танцова награда на София 2014, 2015 год., многожество първи места от Фестивала на танцовото изкуство, гр. София, конкурсите “Ритъмът в сърцето ми”, “Дъга от таланти”- Пловдив и др., както и взимат участие в големия световен танцов конкурс Dance World Cup, на който завоюват 5-то място в света в раздел класически танц.

Всяка година балетното студио организира големи танцови спектакли и концерти, в които участват не само децата, обучаващи се в танцовите зали, а и ученици от Националното училище за танцово изкуство и артисти от Националната Опера и Балет.

Колдамова Студио