Започна набирането на кандидати за Детската лятна академия по изкуствата

От 6 до 13 септември в Хотел “Сол Несебър Палас” ще се проведе първата в България Детска лятна академия по изкуствата.

Академията се организира от Асоциацията за подкрепа на децата в партньорство с Ротари клуб София Триадица.

„Нашата мисия е да помогнем на децата да развиват и популяризират българския талант у нас и по света. Най-висшият интерес е интересът на детето и ние трябва да го пазим. Трябва да осигурим на нашите деца щастие и благоденствие и да им дадем детството, което заслужават”, споделя председателят на Асоциация за подкрепа на децата Богдана Желявска.

Лятната академия по изкуствата ще даде възможност на избрани чрез кастинг талантливи деца да развият таланта и способностите си в пет категории – пеене, актьорско майсторство, рисуване, танци и музикален инструмент.

Всички разходи по настаняване и храна на участниците ще се поемат от организаторите, като на място е осигурен и медицински екип. Разноските на придружителите на деца с увреждания също се покриват от Асоциация за подкрепа на децата.

Ментори в отделните профили ще бъдат наши любими артисти – Васил Петров, Веси Бонева, Вида Пиронкова, Ники Сотиров, Петър Пиронков, Зорница Иларионова, Гери Джендова, а децата, класирали се с най-висока оценка във всяка от категориите, ще получат финансова подкрепа за явяването си на престижен международен конкурс.

Финалът на Лятната академия ще бъде отпразнуван с концерт и изложба на младите таланти, а всички успешно завършили обучението ще получат сертификати.

На участниците ще бъде осигурена възможността да присъстват на „Аполония 2018“, а отличените ще представят своя талант.

За да се запишат за участие в кастинга кандидатите и техните родителите трябва да подготвят творческа автобиография, видеовизитка, клип или снимки на детето, които, заедно с декларация – съгласие на родителите се изпращат до 30 – ти юни 2018 г. на официалната страница на Асоциация за подкрепа на децата: www.apd.bg или на имейл: apd@apd.bg.

Списъкът на класираните деца ще бъде обявен на официалната страница на Асоциацията на 15 – ти юли 2018 г.