Лятна академия по изкуствата

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

„Асоциация за подкрепа на децата“ ще проведе Първата в България Лятна академия за обучения на талантливи деца от различни области на изкуството в периода от 06.09 – 13.09.2018 г. включително в Хотел “Сол Несебър Палас”.

Всички разходи по настаняване и храна на участниците и преподавателите ще се поемат от Асоциацията.

В Академията ще се преподават пет модула, като е планирано във всеки от тях да се обучават до 12 деца на възраст между 10 и 17 години, подбрани чрез предварителен кастинг.

Кастингите ще се провеждат като всеки кандидат участник изпраща на e-mail адресът на АПД apd@apd.bg своя видеовизитка, клип /снимки/ и декларация – съгласие на детето и родителите.

1. Модул 1 – Пеене /класическо и поп/ – 2-ма преподаватели
2. Модул 2 – Актьорско майсторство
3. Модул 3 – Рисуване
4. Модул 4 – Танци – класически танци и модерен балет – 2-ма преподаватели;
5. Модул 5 – Музикален инструмент

Всеки модул ще бъде ръководен от преподаватели – ментори, утвърдени имена в съответната област на изкуството, като за всеки модул ще бъде осигурен и по един педагог.

По преценка на менторите участниците могат да бъдат разпределени в повече от една група в рамките на един модул.

Обезпечени са медицински грижи в лицето на лекар и медицинска сестра.

Разноските за придружителите на деца с увреждания се поемат изцяло от Асоциацията.

Предвидено е на финала да се проведат концерт и изложба и класираният от журито на първо място във всеки от модулите ще получи специална награда – стипендия за подпомагане при участие на престижен международен конкурс в съответната област на изкуството.

Най – добре представилите се по време на обучението деца ще получат възможността да участват в Празници на Изкуствата „Аполония 2018“ в гр. Созопол, като денят ще бъде уточнен след обявавнето на официалната програма на фестивала.

На всички участници в Академията ще бъде осигурена възможността да присъстват на „Аполония 2018“, като бъде организиран транспорт до гр. Созопол и обратно в Слънчев бряг.

На официална церемония ще бъдат връчени сертификати на участниците в Академията и обявени окончателните резултати.

Кандидатите за участници в Лятната академия имат възможност да изпратят необходимите материали и документи за кандидатстване на официалния страница на АСОЦИАЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА ДЕЦАТА до 30.06.2018 г.: на нашия електронен адрес: apd@apd.bg
Резултатите и окончателното класиране на участниците ще бъдат обявени на 15.07.2018 г .

Събитието се финансира с помощта на благотворителна дейност, организирана от Асоциация за Подкрепа на Децата, Ротари Клуб София Триадица, Ротари клуб София Балкан, Лайънс клуб София Кепитъл и Лайънс клуб Плевен.