Организиране на Проект Лятна академия по изкуствата – 1-ви випуск

“Асоциация за подкрепа на децата” /АПД/ планира организиране и провеждане на Лятна академия за обучения на талантливи деца от различни области на изкуството в периода от 01.09 – 08.09.2018 г. включително в курортен комплекс „Дюни“.
Всички разходи по настаняване и храна на участниците и преподавателите ще се поемат от Асоциацията.
В Академията ще се преподават пет модула, като е планирано във всеки от тях да се обучават по 12 деца на възраст между 10 и 17 години, подбрани чрез предварителен кастинг. По преценка на менторите и преподавателския екип участниците могат да бъдат разпределени в повече от една група в рамките на един модул.
Кастингите ще се провеждат като всеки кандидат участник изпраща по и-мейл на АПД своя видеовизитка, клип /снимки/ и декларация – съгласие на детето и родителите.

1. Модул 1 – Пеене /класическо и поп/ – 2-ма преподаватели
2. Модул 2 – Актьорско майсторство
3. Модул 3 – Рисуване
4. Модул 4 – Танци – класически танци и модерен балет – 2-ма преподаватели;
5. Модул 5 – Музикален инструмент

Всеки модул ще бъде ръководен от преподаватели – ментори, утвърдени имена в съответната област на изкуството.
Предвид факта, че се касае за детски обучения за всеки модул /евентуално и група към него/ ще бъде осигурен по един педагог.
Обезпечени са и медицински грижи в лицето на един лекар и медицинска сестра.
Разноските за придружителите на деца с увреждания се поемат изцяло от Асоциацията.
В обучението ще бъде използван и елемент на конкурсно начало, като на финала в последния ден ще бъдат проведени концерт и изложба и класираният от журито на първо място във всеки от модулите ще получи специална награда – стипендия за подпомагане на децата при участие на престижен международен конкурс в съответната област на изкуството.
Най – добре представилите се по време на обучението деца ще получат възможността да участват в Празници на Изкуствата “Аполония 2018” в гр. Созопол, като денят ще бъде уточнен след обявавнето на официалната програма на фестивала.
На всички участници в Академията ще бъде осигурена възможността да присъстват на “Аполония 2018”, като бъде организиран транспорт до гр. Созопол и обратно в Слънчев бряг.
На официална церемония ще бъдат връчени сертификати на участниците в Академията и обявени окончателните резултати.
За подпомагане на събитието Асоциация за Подкрепа на Децата, Ротари Клуб София Триадица, Ротари клуб София Балкан, Лайънс клуб София Кепитъл и Лайънс клуб Плевен организират благотворителна вечеря.
Кандидатите за участници в Лятната академия ще изпращат необходимите материали и документи за кандидатстване на официалния и-мейл на АПД до 15.06.2018 г.
Резултатите и окончателното класиране на участниците ще бъдат обявени на 30.06.2018 г .
Провеждане на мероприятието – от 01.09.2018 до 08.09.2018 г. в курортен комплекс “Дюни”.
Очаквайте представяне на академията в Националните и електронните медии.