ВАСИЛ ПЕТРОВ

Васил Петров е член на Управителния борд на АСОЦИАЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА ДЕЦАТА и ментор на талантливите певци от Детската Лятна Академия по изкуствата.
Един от изявените и утвърдени джаз и поп изпълнители в България. Неговият мелодичен и богат баритон обхваща три октави, а изпълненията му се отличават с неподражаема вокална техника, майсторство и емоционална дълбочина. Репертоарът му включва оригинални композиции и съвременни интерпретации на “стандарти“, както и песни, написани от самия него, всичките обогатени с чудесни импровизации, изящни фрази и поезия.
Българските критици са изкушени да обявят Васил Петров за “българския Франк Синатра”, Frankenpost го дефинира като “изпълнител с невероятно сценично присъствие, кадифен глас и изключителна красота”, който може да се нареди сред най-великите джаз изпълнители в света. Работи с най-добрите оркестри в България и чужбина и гастролира интензивно през цялата си кариера. Записва десет успешни джаз и поп албума. Удостоен е с редица престижни награди, сред които Златен Орфей +, и с многобройни призове от класациите за хит на годината и албум на годината.